vrijdag 16 juni 2023

Zwarte dag personeel DeBlokhuispoort

De dagen van huis van bewaring "DeBlokhuisPoort" in Leeuwarden lijken geteld. De Blokhuispoort telt 158 cellen honderd medewerkers. op 1 april 2008 zegt het Ministerie van Justitie de huur op. De gevangenis moet dicht omdat het complex niet meer aan de veiligheidseisen voldoet. Bij een inspectie eerder dit jaar bleek dat de afvoer van rook en warmte uit de Blokhuispoort niet voldoende was. Ook konden gedetineerden in geval van een calamiteit niet snel genoeg worden geëvacueerd. Om het probleem te ondervangen, moest extra beveiligingspersoneel worden ingehuurd. Dat moest in geval van nood snel de gevangenisdeuren openen. 

Medewerkers hebben de gedwongen sluiting als een hard gelag ervaren. Velen van hen werkten het grootste gedeelte van hun arbeidzame leven in de Blokhuispoort. Verknocht als zij waren aan het gebouwen aan hun collega's, gingen zij een onzekere toekomst tegemoet. Een toekomst die van velen van hen vraagt hun loopbaan binnen een andere inrichting een vervolg te geven. En het verlaten van je roots, want zo wordt dat ervaren, valt niet mee! De Blokhuispoort. Ieder van haar medewerkers weet er wel een boeiend verhaal over te vertellen. Over het gebouw, over de collega's of over bekende ex-gedetineerden. Die verhalen zullen in lengte der jaren voortleven, en dat hoort ook zo te zijn.

Lees meer op de website blokhuispoort.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 13e

  🌕🗡️ Ontsnap aan het bijgeloof op Vrijdag de 13e! 🗡️🌕 Stap in de duistere geschiedenis van straffen en gerechtigheid tijdens onze meesl...